|
"Za Zakrętem" - opowiadanie o wyścigach górskich : |
| Autor |
Wiadomość |
BelegUS
Coś już wiem

|
Wysłany: Pon 18 Sty, 2010 19:52 "Za Zakrętem" - opowiadanie o wyścigach górskich :
|
|
|
Witajcie!
Na wstępie chcę się przywitać - mam na imię Szymon, mam OMC (O Mało Co) 18 wiosen na karku, i pochodzę z Beskidu Śląskiego. To, co chcę Wam zaprezentować pewnie część już zna, choćby z for traktujących o JDM czy Driftingu, ale uznałem, że i reszcie "pokazać" nie zawadzi.
Jestem autorem opowiadania (książki? ) traktującego o wyścigach górskich (touge) i wszystkim, co z nimi związane. Inspirowane kultowym Initial D, jest zwane przez niektórych "ID w Polsce". Akcja rozgrywa się na terenie Powiatu Cieszyńskiego, na autentycznych trasach takich jak Serpentyny na Kubalonce czy Salmopol pomiędzy Bielskiem-Białą a Wisłą - wtajemniczeni będą wiedzieć, o co chodzi ^^. Trzy Sezony (po ok. 14 odcinków) plus Odcinki Specjalne mają opowiedzieć losy wchodzących w świat touge młodych bohaterów, uczniów I LO w Cieszynie. Ich perypetie szkolne, sercowe i prywatne są przyczynkiem do kolejnych wyścigów i pojedynków, doskonalenia umiejętności i pokonywania własnych słabości.
Wiem doskonale, że pisarz ze mnie marny, ale może komuś akurat przypasuje taki styl pisania i taka (dość infantylna) historia. Zainteresowani niechaj nie zrażają się pierwszym rozdziałem, który jest rzeczywiście dość marny i powolny - już od drugiego, akcja nabiera tempa.
Jako że sam jestem fanem dzieł spod znaku Nissana (z BNR32 na czele) nie mogło w "ZZ" zabraknąć wozów tej wspaniałej marki. Zdradzę tylko, że jeden z głównych bohaterów upala Nissana S13 200SX...
Pozdrawiam i życzę miłego czytania. Nowe odcinki wychodzą dość nieregularnie, co jakieś 2 tygodnie.
Adres strony:
www.zazakretem.rox.pl |
|
|
|
|
 |
|
|
rtuber

|
Wysłany: Pon 18 Sty, 2010 20:13
|
|
|
Mogę szczerze polecić, przeczytałem wszystkie odcinki.
Oby tak dalej |
|
|
|
 |
szaman

|
Wysłany: Pon 18 Sty, 2010 20:41
|
|
|
hehe zapowiada sie ciekawie ale na poczatek mala uwaga- cytat :
"....[Akcja rozpoczyna się w ostatnim tygodniu wakacji roku 2009]
-CA18DETT, jeden i osiem dziesiątych litra pojemności, oryginalna turbina Garret T25, świeżo wymieniona. Mocy pod dostatkiem, 169 koni, no i napęd na tył..."
jezeli mowa o 169 koniach i o t25 to mowa rowniez o ca18det (podwojne T oznacza twin turbo) mala uwaga ale tutaj jeszcze poki co duzo tych silnikow
pozdrawiam
i zycze pomyslosci w daleszej tworczosci |
|
_________________ onepointeightT |
|
|
|
 |
BelegUS
Coś już wiem

|
Wysłany: Pon 18 Sty, 2010 21:02
|
|
|
Błąd wielokrotnie wskazywany, a o którym wciąż zapominam, by go poprawić - to oczywiście CA18DET, single-turbo ^^
Dziękuję za słowa uznania, cieszę się, że opowiadanie się podoba |
|
|
|
|
 |
kosmaty_

|
|
|
|
 |
szaman

|
Wysłany: Pon 18 Sty, 2010 23:09
|
|
|
po dalszej lekturze dodam tylko tyle.... wciąga |
|
_________________ onepointeightT |
|
|
|
 |
|
|
scooter

|
Wysłany: Wto 19 Sty, 2010 00:49
|
|
|
BelegUS Twoje opowiadanie ma dwie zasadnicze wady
1.Jak dojadę do końca strony to muszę tracić czas na przewijanie do góry i otwieranie kolejnego rozdziału
2.Przez Ciebie zaśpię chyba do pracy
Tak serio to bardzo przyjemnie się czyta ... może bohaterowie nie w moim wieku ale klimat bardzo fajny.
.... od dziś masz we mnie fana po całości
oby tak dalej. |
|
|
|
 |
Suseł
Coś już wiem

|
Wysłany: Wto 19 Sty, 2010 09:38
|
|
|
Dzięki temu, że zapadłem na bezsenność przeczytałem wszystko w nocy Wciąga jak dobrze namoczone bagno Czekam na następne opowiadanie |
|
_________________ Nie sztuką jest zabić komara przednią szybą... ale boczną. |
|
|
|
 |
scooter

|
Wysłany: Wto 19 Sty, 2010 21:07
|
|
|
BelegUS to kiedy następna część ZZ ?? |
|
|
|
 |
rtuber

|
Wysłany: Wto 19 Sty, 2010 21:30
|
|
|
Widzę parcie na kolejne odcinki takie samo jak na Driftforum
ps. Kiedy nowe odcinki ?? |
|
|
|
 |
BelegUS
Coś już wiem

|
Wysłany: Wto 19 Sty, 2010 22:07
|
|
|
Staram się, Panowie... ale Liceum, druga klasa, stanowi cholerne obciążenie... kolejny w tym tygodniu, mam nadzieję.
I bardzo mi miło, że aż tak się Wam podoba |
|
|
 |
scooter

|
Wysłany: Wto 19 Sty, 2010 22:27
|
|
|
rzuć szkołę !
my chcemy dalszego ciągu |
|
|
|
 |
|
|
borimichal

|
Wysłany: Wto 19 Sty, 2010 22:48
|
|
|
hehe-moje góry.
W miejscach o ktorych wspomina BelegUS naprawde latamy nissanami bokiem |
|
_________________ "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego,że osiągnięcie go wymaga czasu...."
668107694 |
|
|
|
 |
m0rr1s
Stary Wyjadacz

|
Wysłany: Wto 19 Sty, 2010 23:47
|
|
|
to idzie na podstawie faktów?
zajebiste;] |
|
_________________ Nissan will get you through times with no money better than money will get you through times with no Nissan.
PRAWKO:
A [x]
B [v]
C [v]
CE [loading...] |
|
|
|
 |
Pajak2444
Postojebca

|
Wysłany: Sro 20 Sty, 2010 21:47
|
|
|
| no właśnie też się miałem pytać czy to na faktach..... |
|
_________________ Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm |
|
|
|
 |
|
|