witam was mam takie pytanko dzisiaj jak sie przyjzałem z tyłu moijemu nissanowi to zauwazyłem ze w obu kierunkowskazach w srodku jest rosa chodzi o tylnie kierunkowskazy i czemu to sie tak robi oby dwa kierunkowskazy sprawdziłem i nie jest nigdzie pekniety dziekuje
jeśli masz lotkę na klapie (oryginalną) to masz tam pordzewiałe dziury
tymi dziurami woda elegancko sobie kapie do środka, następnie wlewa się do boczków (które dzięki temu równie szybko zaczynają gnić od środka)
przy okazji może sobie zaciec do świateł...
to jedna z możliwych przyczyn
_________________ szanse na odziedziczenie bezpłodności są raczej znikome...
serwisowke mam ale nie po polsku no to jutro jak bedzie pogoda to czeba bedzie isc i popatrzec i pogrzebac bo i tak nysa stoi i nie jezdzi bo aklumulator sie ładuje:)
no mam seryjna lotka juz druga załozoną jak zmienialem to byłu dziury od rdzy mozliwe ze jest tak jak piszesz a ktore boczki mi moga zaczac gnic
nie wiem jak je nazwać..
tylne?
te które są za tylnymi kołami, na dole..
jak się woda wlewa to w nich się osadza błotko
jak jest dużo błotka to woda nie ucieka..
błotko się rusza w czasie jazdy i działa jak masa ścierna...
wyciągnij lewarek i wsadź rękę jak się najgłębiej da.. jest mokra masa?
_________________ szanse na odziedziczenie bezpłodności są raczej znikome...
u mnie w tych boczkach znalazłem jeszcze wytłumienie które nasiąkało woda. Nie wiem czy to fabryka wpadła na taki inteligentny pomysł czy jakiś mądry poprzedni właściciel. Gąbkę znalazłem również w przednich słupkach a wiadomo jak nasiąknie woda to prędzej czy później musi sie tam pojawić rdza.
_________________ Wielkopolska Kraina szpachlu i lakieru
Nissan s13 240sx Reanimacja rozpoczeta konserwacja i skłądania auta
serwisowke mam ale nie po polsku no to jutro jak bedzie pogoda to czeba bedzie isc i popatrzec i pogrzebac bo i tak nysa stoi i nie jezdzi bo aklumulator sie ładuje:)
Nikt nie ma po polsku, ale po to są rysunki, żeby mogła być ogólnie stosowana. Zajrzyj do Manuala na stronę 674, tam masz pokazany fabryczny sposób uszczelniania lamp.
Dodatkowo po tylu latach plastik może przepuszczać na łączeniach, czego nawet nie zobaczysz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum