Witam posiadaczy nissanów. Posiadam Nissana sx13 od roku który własnoręcznie remontowałem posiadam też drugiego na części. =)
Chciałbym dożócić moje zdanie do tematu TURBIN iż zamontowałem turbine od zx300 biturbo która nie jest chłodzona cieczą pasuje bez rzadnych przerubek ustawioną mam na 1 BAra i zdaje niesamowicie egzamin.
Wiek: 22 Dołączył: 11 Sie 2008 Posty: 110 Skąd: Jabłonna/Warszawa
Wysłany: Pon 01 Wrz, 2008 20:18
to dolacze sie do tematu.
1. gratuluje fajnej turbinki. opisz moze jaka moc jaka turbinka itd.
2. prosze o pomoc panowie. jak sprawdzic jaka mam turbine wsadzoną do nissana bo jest szansa ze nie jest stockowa i chce sprawdzic co to jest nie wiem jak i gzdie szukac jakis oznaczen prosze pomozcie bo do jutra rana mam go na podnosniku wiec moge zagladac wszedzie.
Wiek: 22 Dołączył: 11 Sie 2008 Posty: 110 Skąd: Jabłonna/Warszawa
Wysłany: Wto 02 Wrz, 2008 22:30
ok moje pytanie zostało oczywiscie olane:D wiec mam drugie. spisalem co widzialem na turbinie i powiedzcie mi prosze czy jest to standardowa turbina do s13.. wiec jest taka naklejka czy cienka blaszka biala z napisem TURBO REPARATIE i dwa numery partiso i seriono czy cos takiego na muszli jest napis garret i chyba 0.68(??) i obok K11 czy cos takiego nie wiem nie widze dokladnie na zdjeciu ktore zrobilem od spodu auta:P wiem ze to niewiele info moge jeszcze podac numer seryjny z tej blaszki: 14497(jest ręcznie niewyraznie napisany bardzo)
witam.ten zx300 był 99r i miał świerzo zamontowane na zachodzie nowe turbiny,są to td04h.niesą chłodzone wodą ale działa ekstra,wydaje misie że dlatego iż ma większą te turbine ad spalin,wkońcu tam turbine pędziły 3 cylindry a teras 4 cylindry ja napędzają.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum