Jako, że jestem nowy na forum witam wszystkich forumowiczów. Mam 2 samochody Nissan 200sx s13 i BMW e36 i w ktorymś z nich chciałbym mieć silnik 2jz-gte. I moje pytanie jest takie w którym jest łatwiej wykonać taką operacje. Wiem, że taka zabawa nie jest tania więc jestem przygotowany nawet na 30k. Co się z tym wiąrze itp.?
Z forum SR.pl dowiedziałem się, że do s13 trzeba zakupić takie mocowania.
http://tech2motorsports.c...ap/i-82257.aspx
Z góry dzięki za odpowiedź
Skoro piszesz że jestes przygotowany na wydatek duzej kaski to odpowiedziales sobie praktycznie sam. Musisz zdecydowac ktore autko sie tobie bardziej podoba. Jako ze jest to forum 200sx to Swap do s13 .I tak jak wyczytales musisz zakupic owe mocowania pod jednostke. Nie wiem jak to jest w BMW, ale raczej rowniez trzeba bedzie przerabiac mocowania.
Pozdro
Jeszcze mam pytanie. Co z rozkladem masy? 2jz jest dużo cięższy niż CA. Czy będą z tym problemy i czy skrzynia z 2jz się zmieści w s13 lub e36? I jescze jedno żeby bezpiecznie jeździć s13 2jz to przydał by się remont całej budy. Oriętujecie się mniej więcej jakie to są koszta?
Jeszcze mam pytanie. Co z rozkladem masy? 2jz jest dużo cięższy niż CA. Czy będą z tym problemy i czy skrzynia z 2jz się zmieści w s13 lub e36?
Nie wiem czy ktoś odpowie Ci na to pytanie bo chyba nikt z forum nie robił takiego zabiegu, na pewno równoznaczne z takim swapem będziesz musiał zainwestować w porządne zawieszenie.
za przekladke 1jzgte ktory tez jest swietnym silnikiem do s13 chcieli 15 tys. ze wszystkim co jest potzrebne
[ Dodano: Wto 02 Wrz, 2008 16:42 ]
a, bym zapomnial jak ty masz 30 tys do wydania to przy swapie jak wydasz troche wiecej niz 20 tys od razu bedziesz mogl sie cieszyc moca w okolicach 400KM
Wysłany: Wto 02 Wrz, 2008 16:43
CO ty za chu.....!^*#^*@#*^#@)* WĄ firme mu polecasz, co 4 auto stamtąd pada ,
chłopaki z projektu przyjechali raz Eclipsem uturbionym na chyba 300 koni na rybki sie scigac i po 1 wyscigu go na holu sciagali,
robili takiemu Kamilowi S14 zaplacil duzo kasy za remont i mu panewa po paru tys. poszła
jeden gosc tam CELice Turbo oddał i to samo lipa jak cholera,
zapytaj na http://www.streetracing.pl/
jaka jest opinia,
DRAMAT WSZYSCY Z DALA OD TEJ FIRMY !!!!!!!!!!!!!
ludzie z krk stamtąd z daleka sie trzymają
_________________ serducho wymienione:)
0-100 km/h: 7,1 s by GPS
...........6,78 By G-tech
Jesli mam byc szczery to do E36 bym swapowal tylko i wylacznie silnik BMW 3.5L R6 ewentualnie jakis mniejszy R6 +dokladka turbo+zakucie.
wyjdzie taniej i lepiej niz swap na 2jz.
Po 1, do 2jz musisz pruc wiazke elektryczna, mozliwe ze trzeba bedzie "zrobic" miejsce na skrzynie biegow, modyfikacja elektroniki, zeby ci zegary cokolwiek sensownego pokazywaly itp
2jz w nissanie byloby ok jesli bedzie to zrobione dobrze.
RB25DET w2 S13juz sa i dzialaja super,
1Jz w nissanie juz jest i wlasciciel zadowolony,
7M-GTE w S13 tez juz jest i wlasciciel rowniez zadowolony.
wszystkie silniki R6 do S13 sa ciezkie, ale mimo to niema problemow z prowadzeniem auta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum