Pomógł: 1 raz Wiek: 23 Dołączył: 27 Paź 2006 Posty: 43 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon 25 Sie, 2008 21:59
o w paszczu, oblalem sie goraca herbata jak to przeczytalem :O czlowiek sie czasem nie spodziewa, ze scrollujac spokojnie ekran i czytajas post jeden po drugim na takie cos moze trafic hehe
dobry typ bez kitu
Pomógł: 2 razy Wiek: 18 Dołączył: 15 Sty 2008 Posty: 209 Skąd: od o. Rydzyka
Wysłany: Pon 25 Sie, 2008 23:53
najbardziej dziwi mnie to, ze gość zdenerwowal sie po niewiadomo czym o.O
ale ogólnie temat polecam troche przeczyscic i zostawic, moze z biegiem czasu pojawia sie w nim propozycje mocniejszych jednostek
_________________ -- omggg 200 postuf, ale ze mnie spammer
Wracając do diesla, widziałem i jechałem(pasażer) 200sx em z 2.8 d z laurela(LD28).Elastyczne to było lecz z wydechu zasuwał niebieski i czarny dym ,klekot w stylu ciągnik boys.Słyszałem od właściciela w/w cuda o egzemplarzu z 1.8 d z Sunny.By tam upchać jakis 2.2 dCI z primery?Why not?Zmienić turbo ECU wałki itp to można by mieć "ekonomiczne monstrum"
Wsadzenie diesla do 200sx jest z najglupszych pomyslow jakie kiedykolwiek slyszalem.Proponuje silnik z malucha,bedzie mało palił i oc bedzie tansze.Przez takich ludzi tylko zdrowe budy się marnują.
na SR.pl jest projekt E30 + 2.0 TDi z VW... poczatkowo wogole mi sie to nie podobalo, pozniej przemyslalem i... dalej mi sie nie podoba pod wzgledem "religijnym", ale pod wzgledem technicznym/praktycznym - pewnie daje duzo funu z jazdy (no i jest ekonomiczne, bo to diesel)
szkoda tylko ze diesle sie nisko kreca, bo pewnie fajnie sie by to nadawalo do driftu - duzo momentu w pelnym zakresie... w sumie trzeba by sie wlasciciela spytac jak to z tym jest
co prawda nie widzi mi sie wsadzanie silnika VW do S13 - wiadomo "religia", ale sama zmiana silnika nie jest taka zla... ja bym celowal w CA18DE lub SR20DE, ale ...
CA18DE - z FWD trzeba by brac, wiec nie wiem jak z pasowaniem, skrzynia, etc.
SR20DE - wychodzily w RWD, wiec tylko SWAP i jazda (chyba)
tylko w sumie po co to?
po co robic auto wolniejszym?
osobiscie nie lubie aut "show, not go", a do takiego miana by to celowala - chociaz w sumie do 'show' troche by tu brakowalo
btw. mozna chyba zamykac
_________________ 'Nigdy nie jest źle, ale zawsze może być lepiej' ;]
Wysłany: Wto 02 Wrz, 2008 20:17
myślę że nie ma wogóle o czym tu gadać jak ktoś chce coś ekonomicznego to niech sobie jeździ cinquecento albo polówką a 200sx'a niech zostawi osobą które cenią te auta/silniki/przyjemność z jazdy bardziej niż pieniądze w portfelu.
amen
_________________ Bo drogę najlepiej oglądać przez boczną szybę xD
シルビア
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum