Wysłany: Pią 01 Sie, 2008 13:19 rejestracja Skyline'a w Polsce
Siema,
Prawda jest taka, ze zeby zarejestrować Skyline'a w Polsce trzeba zrobić przekładkę i tyle...nie wspominając o bezpieczeństwie i komforcie podrozowania takim autem.
Co do kosztów LHD conversion to rzecz dyskusyjna...Napisze ile mnie kosztowała cała impreza jak bedzie po wszystkim.
PZDR
P.S. mam w Poznaniu Skyline'a 34. A jak ktoś go widział na polskich blachach to nie był mój!
ODINN, piszesz że będzie można rejestrować od września angliki w polsce. Możesz powiedzieć coś więcej?
Bo noszę się z zakupem skyline'a (między październikiem a lutym)
i wymyśliłem dotąd coś takiego:
1) kupuję sky'a w UK na firmę z siedzibą w UK
2) rejestruje na firmę (można? )
3) przywoże do polski i jeżdże po polsce na blachach z UK i mam wszystko gdzieś.
(jakieś problemy dodatkowe ktoś tu widzi? nie wiem jak z przeglądami jedynie.... choć polska policja się na tym nie zna pewnie )
Czyli jeśli sprowadze sky'a po wrześniu to mogę sobie go w RHD zajerestrowąć w polsce ?
[ Dodano: Czw 14 Sie, 2008 00:11 ]
ODINN napisał/a:
Pytanie:
Czy prawo/dyrektywy unijne niweluja poprzednie ustawy w polsce? czy nie? czy moze "zalezy"?
bo ja juz nie wiem...
stoją ponad prawem państwowym, polskie prawo musi być z nimi zgodne.
mozesz tak zrobic, ja tak sobie smigam po pl dupowozem normalnie.
jedna rzecz - przeglady musisz robic w UK, oraz kwestia ubezpieczenia...
koniec koncow, ostatecznie mozesz sprobowac zarejstrowac w pl, na mienie przsiedlencze.
ale to rejstrowac musisz na siebie wtedy, nie na firme.
co do rejstracji anglikow od wrzesnia, bylo pare tematow na forum - ale znajac zycie, rzad polsku zawsze bedzie utrudniac sprawe, w ten czy inny sposob.
przeglady anglikow w sensie te angielskie przeglady do angielskiego dowodu i angielskich blach ?
Bo takiego diagnoste co mi podbije przeglad do polskiego dowodu rejestracyjnego to ja znam... tylko po co skoro pierwsze spotkanie z paniami w niebieskim skonczy sie utrata tego dowodu .
Bo tak sobie myślę że po co przerabiać skyline'a(myslę też o s15) i psuć to co dobre fabrycznie .
Jeśli faktycznie na terenie Polski da się zrobić przegląd do angielskiego dowodu to mogę się nic nie przejmować i jak pisałem kupić anglika zarejestrować sobie w angli na firmę i jeździć po Polsce spokojnie... Gorzej jak przestana robic te przeglady to zostane z autem bez przegladu i ubezpieczenie w Polsce i jak tym jeździć normalnie .
W angli jeszcze latwiej zrobic przeglad jak w PL. Nie trzeba jechac samochodem tylko dane auta podac koledze ktory sie tym zajmuje i zalatwione Wink
Ja mam swoje auto zarejestrowane na siebie w Anglii czyli poruszam sie po polsce jak Anglik ktory przyjechal tylko na wakacje ;d
I po problemie . Teraz pozostalo poszukać Sky'a albo S15 .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum