Wysłany: Wto 09 Wrz, 2008 10:57 Pytanie o kolektor.
Witam.
Może wiecie czy te kolektory do ca18det będą się nadawały to zamontowania T28. Narazię
mam T25, ale w przyszłości chciałem włożyć T28, a nie chce później znowu wymieniać kolektora.
To one:
Pierwszy:
Jeśli jest fachowo zrobiony to od 5-10KM gdzieś tak mi sie obiło o oczy ale nie potrafię tego poprzeć żadnymi wykresami.Ale na forum pewnie jest ktoś kto sprawdził już to.
[ Dodano: Sro 10 Wrz, 2008 09:00 ]
pamiętaj też o owinięciu bandażem takiego kolektora bo to podstawa
raczej przyrostow kosmicznych sie nie spodziewaj po samej wymianie kolektora, watpie czy w ogole bedzie to odczuwalne. (co innego by bylo jakbys caly syst wydechowy wymienil z OEM nissana)
Przyrostów kosmicznych się nie spodziewam.
Chodziło mi raczej o to czy po jego montażu nie będzie gorzej niż jest., czy nie spowoduje pogorszenia osiągów, itp.
Pomógł: 10 razy Wiek: 23 Dołączył: 22 Sty 2006 Posty: 217 Skąd: Poznan
Wysłany: Sro 10 Wrz, 2008 15:19
Fil napisał/a:
Przyrostów kosmicznych się nie spodziewam.
Chodziło mi raczej o to czy po jego montażu nie będzie gorzej niż jest., czy nie spowoduje pogorszenia osiągów, itp.
jesli bedzie to chinskii baran to bedzie gorzej . Turbo bedzie wstawac kilka set obrotow pozniej. Potwierdzic to moze Sebastian z pomaranczowej s13stki . Przy tych malych turbinach niema nic lepszego niz praktycznie skrzynkowy seryjny kolektor.
pozdro
_________________ Nissan 200sx RS13 Street and Drift Edition
http://www.dragsport.com robil kiedys tersy kolektora do sr20det.
przebieg mocy i momentu od poczatku do konca lepszy niz seria.
niech ktos z was lepiej shamuje auto na zeliwiaku i rurowym i bedzie wiadomo jak to dziala.
Pomógł: 1 raz Wiek: 22 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 111 Skąd: olsztyn
Wysłany: Czw 11 Wrz, 2008 19:53
no wlasnie tez mnie ciekawi co daje taki kolektor bo lezy nowka w domu razem z uszczelkami, turbo to t28 a uklad narazie 2 calowy ale przelotowy od poczatku do konca warto montowac?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum