no ja też chce tak zrobić polereczke już tak zrobiłem pompe abs i silniczek od wycieraczek jeszcze kolektor ssący i pokrywy zaworów tak zrobie i wszystko i pokrywke cewek zmieniam na białą z napisem NISMO
_________________ 200SX S13 (Czerwony) - potłuczony..
200SX S13 (Biały) - w trakcie pracy
Jak sie bawić - to sie bawić, most zaspawać - turbo wstawić
pamiętaj o tym ze aluminium nie trzyma długo lustrzanego połysku tak jak nierdzewka
warto po spolerowaniu psiknąć specjalnym lakierem do polerowanych aluminiowych powierzchni
100ml to chyba 25-35zł z tego co pamiętam.
polerujesz kolektor ssący??
mam nadzieję ze tak jak ja wywalasz wszystkie fabryczne nadlewy hehe
widzę ze idziemy tą samą drogą tyle ze ja ssącego już w tym roku nie założę.
a zwykłym bezbarwnym jak pojade to nie będzie tak jak sie należy?
i czemu nie założysz ssącego w tym roku?
a co do kolektora to chciałem usunąć nawet ten napisik ECCS bo u mnie troche zajechany jest..
zwykły obawiam sie ze może sie nie trzymać polerowanego aluminium na dłuższą metę i popęka i będzie odpadał. ja też mam w planie likwidację napisu i wygrawerowania samemu Nismo dremelem
w tym roku już nie dam rady bo miesiąc temu złożyłem silnik i teraz dokańczam inne projekty pod maską i chyba nie będzie mi sie chciało tego już w tym roku robić.
ps jak oczyściłeś kolektor z nagaru w środku? ja płynem do mycia silników klean flo .
Masz może jakiś inny ciekawy patent ?
całe szczęście ze mam drugi kolektor i będę sobie dłubał w zimowe wieczory
planuje dopiero dziś ściągnąć ssący a czyścić go to mam zamiar takim płynem, niewiem jak to sie nazywa, ale wiem ze jak sie na alu poleje to sie robi jak nowe a jak za długo leży to białe plamiste a później karcher, gorącą parą do końca i siema powinno dać rade, nie? a dużo tego nagaru w środku moze być? bo nie zaglądałem a teraz zaczełem sie nawet tego bać
nazwy płynu nieznam ale postaram sie dowiedzieć, to kumpel wynosi z warsztatu samochodowego jak dziś przyjedzie to sie dowiem. Ale powiem Ci, robili u mnie w garazu MZ 150 i silnik był rdzochaty i brudny jak.. jak.. niema porównania.. bardzo brudny był. troche obczyścili szczotką drucianą z grubszych zabrudzeń, z błota itp. potem polali na to tym płynem i za 3 minuty spłukali.. ja niemogłem uwierzyć w to co sie stało szczerze polecam do czyszczenia choćby bloków silnika.. a. i nie można na lakierowane elementy lać bo lakier schodzi
wiec jest nas 3 z planem błyszczącego kolektora ssacego.
o ile sama skrzynka to "pikuś" to rury juz dolotowe potrafia spędzić sen z powiek.
jak tylko przyjedzie kumpel podesle fotki jak wyglada moja sztuka.
nieprzesadzajcie z usuwaniem garbu pod napis ECCS bo wyglada on na najciensze miejsce na kolektorze.
Robimy zawody kto bedzie mial pierwszy kompletna wypolerowana glowice?
Idac tym tropem mozna sie skusic na wypolerowanie bloku silnika zeliwo tez lubi sie ladnie błyszzec, juz nie wspominajac o misce oleju.
no tak.. jeszcze będe miske polerował zeby sie brud miał do czego przyczepiać ale w sumie.. nie zaszkodziło by ale mam problem jak odczepic kolektor ssący? bo kolega wyścigi proponuje a ja niemoge odpiąć go od silnika jakieś porady moze?
a tak nawiasem mówiąc to witamy trzeciego "polernika"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum