Nie jestem pewien ale cos mi sie kojazy ze niektore modele uzupełniaja game samochodow
np smtX do VW nissana mercedesa.A model smtX do opla bmw itd
ale tego nie jestem pewien
Dokładnie rozni sie miedzy innymi obslugiwanymi zaplonami itp. Ale jak myslisz o swince to zamiast SMT6 pomysl nad EcuMasterem http://www.ecumaster.com/
Chodzi o generowanie napiecia wyjsciowego daje to duzy plus dla EcuMastera za dobra liniowosc napiecia wyjsciowego. W przypadku PWM nie jest juz tak pieknie
2. EcuMaster interpolacja, SMT6 brak interpolacji
Co przy stosunkowo malych polach map moze dawac w przypadku SMT6 (duza roznica wartosci w polach obok siebie na mapach) gwaltowne zmiany napiecia na wyjsciu. W przypadku EcuMastera wartosci sa interpolowane co zapewnia plynne przejscie. Oczywiscie ma to duzy wplyw na plynna prace silnika
3. EcuMaster wbudowane EBC o dobrych parametrach + wspolpraca z MapSensorem
4. Dobre wsparcie techniczne + serwis w naszym kraju
5. Na koniec dodam mozliwosc konwersji MAF na MAP sensor - choc to wedlug mnie bardziej bajer i aby dobrze dzialalo trzeba sie mocno napracowac (mimo ze soft odwala czesc roboty za nas)...
Pomógł: 2 razy Wiek: 32 Dołączył: 14 Sty 2006 Posty: 158 Skąd: Kraków
Wysłany: Nie 07 Paź, 2007 20:56
Tom,
Ja bazuję na informacjach z ulotek czy jakiejś specyfikacji (dokładnie nie pamiętam). Mi wystarczyło zebrać logi z SMT6 i przeanalizować dla danego deflection, analog input i analog modifier wychodzi różne analog output. Gdyby nie interpolował to zawsze ta czwórka była by taka sama. Inna kwestia to jakość interpolacji - ale tu nie dam rady sprawdzić.
Chodzi o generowanie napiecia wyjsciowego daje to duzy plus dla EcuMastera za dobra liniowosc napiecia wyjsciowego. W przypadku PWM nie jest juz tak pieknie
2. EcuMaster interpolacja, SMT6 brak interpolacji
Co przy stosunkowo malych polach map moze dawac w przypadku SMT6 (duza roznica wartosci w polach obok siebie na mapach) gwaltowne zmiany napiecia na wyjsciu. W przypadku EcuMastera wartosci sa interpolowane co zapewnia plynne przejscie. Oczywiscie ma to duzy wplyw na plynna prace silnika
3. EcuMaster wbudowane EBC o dobrych parametrach + wspolpraca z MapSensorem
4. Dobre wsparcie techniczne + serwis w naszym kraju
5. Na koniec dodam mozliwosc konwersji MAF na MAP sensor - choc to wedlug mnie bardziej bajer i aby dobrze dzialalo trzeba sie mocno napracowac (mimo ze soft odwala czesc roboty za nas)...
Tom nie kazdy jest programista jak Ty Wolalbym raczej tak prosto jakbys mi napisal Czemu Ecumaster jest lepszy dla Nysek(chodzi mi o SR jesli jest to roznica). Duzo projektow powstaje wlasnie na SMTx w kregach NIssanowcow
Poprostu EcuMaster jak by troche ladniej (dokladniej) oszukiwal komputer w samochodzie.
Owszem projektow na SMT-6 jest owiele wiecej, poprostu swojego czasu byla to jedyna tania alternatywa na strojenie nissanow.
Od stosunkowo niedawna dostepny jest EcuMaster i jak to w swiecie tuningowym bywa dosc trudno przekonac ludzi do ukladow bez napisu HKS, AEM itp. - zwlaszcza rodzimej produkcji.
Sam przez to wywolalem mala wojne chcac sie przekonac jak kolega Jadzwin (autor projektu i producent - EcuMastera) rozwiazal niektore problemy... No i dowiedzialem sie analizujac soft, powymienialem troche informacji z autorem i musze przyznac ze jest to chyba jedeno z lepszych obecnie dostepnych rozwiazan.
Zreszta przekonuje sie do niego coraz wiecej osob (w tym Nissany) i maja calkiem niezle wyniki...
Kolejny atut to tak jak wspominalem - Polski support i ciagle rozwijajace sie oprogramowanie. Co w przypadku SMT6 nie jest juz tak piekne...
bardzo dużą zaletą ecumastera w stosunku do smt6 jest przyjemne oprogramowanie, mapy robi się dużo prościej, soft smt6 jest przy tym powiedziałbym nawet uciążliwy
bardzo dużą zaletą ecumastera w stosunku do smt6 jest przyjemne oprogramowanie, mapy robi się dużo prościej, soft smt6 jest przy tym powiedziałbym nawet uciążliwy
Fakt soft EcuMaster-a jest owiele bardziej intuicyjny niz ten w SMT6 - jednak mogl by byc lepszy (moze Jadzwin napisze nowy bo o tym rozmawialismy)... ale to jakies takie fatum wszelkich swinek i standalone ze soft na PC jest jakis taki nijaki...
Prawde mowiac jak by sklecic cos biorac z kazdego softu po troche to by sie az milo stroilo
może troche nie na temat ale mam pytanie
ile kosztuje EcuMaster i jak to trudno podłączyś np, jak sie ma wszystkie schematy ??
można go stroić w "ruchu" ??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum