Wysłany: Czw 01 Lut, 2007 09:10 Gdzie szybko kupić uszczelke kolektor-turbo do s14 ?
Gdzie to na szybko kupić bez czekania 2 tygodni az serwis Nissan z Lublina to ściągnie. Chetnie kupiłbym tez miedzy turbo a downpipe i miedzy kolektor a blok silnika.
Ja miałem taki sam problem. W nissanie dopiero za 2 tyg. mogli mieć, więc poszukałem najlepszej firmy dorabiającej uszczelki w Rzeszowie i powiedziałem, że mają zrobić mega super porządne wytrzymałe z materiału Rainza wytrzymujące 800-900 stopni. I gość dawał se łape obciąć że takie będą i na stówe ich nie wypali czy wydmucha. Cena za 1szt 10zł. Zobaczymy w praniu.
_________________ Gdy dał gazu to wał urwoł, bo pod maską było TURBO!
sluchaj mi wydmuchalo uszczelke wlasnie od turbo... na necie takie uszczelki chodza po jakies 40 dychy... ta uszczelka jest cala metalowa nie moze miec azbestu... jezdzilem i szukalem po mechanikach, jeden znajomy mechanik powiedzial ze od ursusa sa takie same pojechalem do drogowki i faktycznie 6zl sztuka z tym ze ja mam s13 ale radze ci wziasc uszczelke i poszukac po sklepach.. pozdr
sprawa jest taka ze juz mialem uszczelke za 12 zł dorabianą i nie chce juz pisac co o tym myśle .. wole zapłącic niz wyciagac turbo po 3 tys km! bo to nie trwa poł godziny i kazdy kto wyciągał wie ze trzeba sie troche pomęczyć.
Owszem mozna dorabianą ale to by trzeba było taka z kilku wartsw o róznym stopniu rozszerzalnosci cieplnej.
Faktycznie mają usługę ekspres - części w 6 dni roboczych - cena 7% kwoty zamówienia
w Krakowie w Adamusie okazało się to gówno prawda, czekałem ponad 2 tygodnie...
inna sprawa że dali mi fajny rabat za to opóźnienie więc mnie trochę udobruchali
_________________ szanse na odziedziczenie bezpłodności są raczej znikome...
drv, w ktorym ASO kupowales ? bo sie zastanawiam kto dostanie lepszy rabat czy jak bys ty kupil cos dla mnie czy mam sie powolac na zakup nissana przez ojca
Kupowałem w ASO w Dąbrowie Górniczej bo w Katowicach coś nie za bardzo chcieli współpracować.
Nie wiem czy dostałbym jakiś rabat teraz bo nie wiem czy mnie pamiętają.
Gość w ASO powiedział żebym po remoncie podjechał na diagnostyke którą chciał zrobić mi za darmo, ale jakoś nie miałem czasu.
Aha i do wszystkich części które zamawiałem wydrukował mi schemat gdzie się dana część znajduje, łącznie z nr. katalogowymi.
Najlepiej podjedz tam i się dowiedz co i jak.
Może masz numer katalogowy metalowej uszczelki na 5 otworów między turbine, a downpipe? Bylbym bardzo wdzięczny bo chcialbym ja zamówic i nie chce żeby przyszla jakaś inna...
Pomógł: 5 razy Wiek: 29 Dołączył: 15 Sie 2006 Posty: 326 Skąd: Litwa
Wysłany: Pią 02 Lut, 2007 13:07
Ja tez niektore czesci sciagalem przez ASO z Amsterdamu i nie trwalo wiecej niz 1 tydzien, a czesci szly przez Estonie do Litwy. Wiec nie rozumiem, jacy hultaje u was w ASO pracuja.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum