Pomógł: 1 raz Wiek: 21 Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 48 Skąd: Suchedniow
Wysłany: Nie 27 Maj, 2007 06:56
turbo ok - nawet zdaje egzamin
AFR zapomnij - masz szerokopasmowke ??? jak nie masz to zaden najlepszy wskaznik nie pomoze - zauwaz ze my mamy turbo a tutaj afr jest troszke inne niz w ssakach
_________________ SILVIA CA18ET / T25 / bedzie IC, wiekszy bost i remont nadwozia
wez je do reki i zobaczysz mi one smierdza chinska tandeta po namacalnych ogledzinach...
to wpisz w wyszukiwarce 'auto gauge' i powiedz mi na ktorej stronie wynikow znajduje sie jakas odpowiedz. sorry ale jak dla mnie wyszukiwarki na tych forach to totalna porazka
jezeli chodzi o AFR to po prostu takie foto wpadlo.
myslalem o boost, cisn. oleju no i moze egt
wez je do reki i zobaczysz mi one smierdza chinska tandeta po namacalnych ogledzinach...
to wpisz w wyszukiwarce 'auto gauge' i powiedz mi na ktorej stronie wynikow znajduje sie jakas odpowiedz. sorry ale jak dla mnie wyszukiwarki na tych forach to totalna porazka
Wpisalem i masz z pierwszej piatki (pozycji nie stron):
w tym temat na 10 stron ogolnie traktujacy o wskaznikach - owszem nie znajdziesz na temat tej serii - ale dowiesz sie jakie firmy warto kupic, z jakimi wskaznikami mieli ludzie problemy. Zauwaz ze wlasnie przez to ze ludzie zadaja non stop te same pytania trudniej jest cos znalezc bo tematy sie dubluja...
A co do wyszukiwarki ma sporo opcji - wiec trzeba nauczyc sie je uzywac
Pomógł: 1 raz Wiek: 21 Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 48 Skąd: Suchedniow
Wysłany: Pon 28 Maj, 2007 05:53
to kup najtanszy badziew z allegro i tez bedzie chodzic
takie moje zdanie - do dokladnych pomiarow sa specjalne techniczne nanometry a nie jakies "wskazniki"
dla mnie np. wskaznik turbo ma sie podnosic przy pompowaniu a to czy pokaze 0,5 czy 0,6 bara to mnie to nie interesuje bo do tego mam nanometry z l.jetronica ktore kosztowaly tyle co polowa nissana
_________________ SILVIA CA18ET / T25 / bedzie IC, wiekszy bost i remont nadwozia
Co do wkażników Auto Gauge to nie generalizujcie - nowa seria tych wskaźników to już całkiem inny produkt.
Mam wskażnik boost ze starej serii (smoke) i rzeczywiście jest on wykonany jak na Chiny przystało ale mam też komplet wskażników AG z najnowszej serii Stepmaster/Swiss i to juz jest o wiele lepiej wykonane.
Co do wskazań to stary wkażnik, który działa juz odziwo 1,5 roku wykazuje jakby troche ociężałe ruchy wskazówki (mówimy o boost) natomiast seria Stepmaster/swiss to juz inna sprawa. Wszystko działa jak najbardziej ok, żadnego zawieszenia czy innych atrakcji.
Maja kilka wad, ale za te pieniądze można przymknąć oko na to.
Myśle o zrobieniu testu wskażników -2 komplety wskazników w aucie AG i drugi ,,markowy"
I wszystko byłoby ok, tylko z EGT jest problem bo trzeba drugi otwór w kolektorze....
_________________ wszystkie części s14/s14a/Skyline 505-903-424
siemasz grzesiek.
moglbys napisac gdzie kupiles tego stepmaster'a ?
czy z tej samej serii jest jest jeszcze cisnienie oleju ?
ile kosztuje EGT ?
sa na allegro te wskazniki ale mimo opisu zdaje sie ze to nie samo.
zdjecia wskaznikow z tej serii inne na aukcjach, inne na stronie AG a niby to samo.
gosc z allegro pisze mi ze jest przycisk al ena zdjeciu go nie ma. itp
wiec jakies dobre / sprawdzone zrodlo dostepu do wskaznikow by sie przydalo
pozdrowki
_________________ be smart, drive safe and stay legal !
Wskaźniki z serii Stepmaster Swiss można było kupić (bo juz chyba nie ma) od allegrowicza o nicku Raf_al a także w JC Auto Tunning Division o ile jescze są bo ponoć rozchodzą sie jak świeże bułeczki
_________________ wszystkie części s14/s14a/Skyline 505-903-424
Nie kupujcie auto gauge ja ma 3 szt każdy był reklamowany po 2-3 razy
Na ogół zaraz po zamontowaniu działa potem kwestia godzin lub dni i padaka
Lepiej dozbierać kase i kupić coś firmowego !!!!
Wskaźniki podają błędne dane sprawdziłem to na temp. oleju
Nie kupujcie auto gauge ja ma 3 szt każdy był reklamowany po 2-3 razy
Na ogół zaraz po zamontowaniu działa potem kwestia godzin lub dni i padaka
Lepiej dozbierać kase i kupić coś firmowego !!!!
Wskaźniki podają błędne dane sprawdziłem to na temp. oleju
a jaka to seria AG ?
koledzy powyzej (gelo & baza) posiadaja SM - nie narzekaja.
blad pomiaru, jak testowal 'baza' wyniosl 0.01 bara i narazie nic im sie nie psuje
pozdro
_________________ be smart, drive safe and stay legal !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum