Przesunięty przez: scooter Sob 23 Maj, 2009 15:15 |
Turbo timer - gdzie i jaki kupić |
| Autor |
Wiadomość |
Bodiniusz
Coś już wiem

|
Wysłany: Czw 22 Sty, 2004 11:35 Turbo timer - gdzie i jaki kupić
|
|
|
Tak sobie wczoraj z Łukaszem poadałem o różnych rzeczach (nieco się przez to nadziębiając) i mam pytanie:
Gdzie i za ile można kupić pasujący do włożenia od razu do 200SX? Jakie mają funkcje, czym się różnią, jakie polecacie?
Czy ktoś liczył kiedyś jaki jest koszt (wyrażony w litrach paliwa) takiego zostawiania samochodu na wolnych obrotach?
Czy one nie ułatwiają kradzieży... albo inaczej, czy jak złodziej włamie się do takiego samochodu i zacznie jechać, to silnik i tak się wyłączy po jakimś czasie, czy nie? |
|
|
|
|
 |
|
|
jarkowy
Założyciel Klubu

|
Wysłany: Czw 22 Sty, 2004 12:24
|
|
|
Spalanie na wolnych obrotach Ten przlicznik nie ma sensu - turbo jest droższe od każdei ilości paliwa (paliwo mozesz kupić zawsze a turbo prawie wcale)
Jednak 200 sporo pali na wolnych fakt (Zawsze chodzi na zabogatej mieszance) ale ile spali przez 5 min? nie wiem z 0,5l.....
Złodziej i TTimer - pamiętaj że kluczyk jest wyjęty i jest blokada kierownicy - poz tym samchód się wyyłączy tak czy siak.
Turbo Timera można zrobić samemu oto zdięcie (miałem coś takiego zrobić przez wakacje ale nie starczyło mi samo zaparcia) |
|
_________________ GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
automatyka www.horyzont.co
600-961-666
 |
|
|
|
 |
mellow
Stały gość

|
Wysłany: Czw 22 Sty, 2004 12:34
|
|
|
Kupic sam turbo-timer to nie problem ( 450PLN Greddy full auto do nabycia bez problemu w polsce ) Gorzej bedzie z kunem wiazki do CA18DET ..... chyba ze oddasz to wrece dobrego elektryka. Jak nie to pozostaje kupno wiazki z zagranicy. np http://www.apex-performance.co.uk/ ( ok 150 funtow Blitz tyz full auto + wiazka plug&play )
mozna tez kupic uzywany ( cyfrowy, troche starszy model mozna trafic juz za $45 ) tyze ze tez bez wiazki. |
|
_________________ "I had a look around the carpark and couldn't help noticing, that my car is significantly faster than all of yours..."
powered by:Japan Sport Service |
|
|
|
 |
Goran220V [Usunięty]
0 TurboCash
|
Wysłany: Czw 22 Sty, 2004 14:56
|
|
|
No wlasnie, kiedys byl temat o tt ale dobrze, ze wrocil. W zwiazku z tym, ze przy okazji wymiany turbiny (jeszcze cholera na nia czekamy ) chce sobie takie cuś założyc to mam jedna watpliwosc. Jak to sie ma do alarmu. Wyjmuje klucz, silnik chodzi, wychodze, zalaczam alarm, zamykajo sie drzwi -no i co dalej? ALarm przeciez odlacza albo zaplon albo paliwo. Takze w tym momencie tak czy siak silnik przestaje pracowac chyba. A wiec kontynuujac tok myslenie tt nie spelnia swojej roli. Czy ktos moze cos w tym temacie powiedziec???? |
|
|
|
|
 |
200sx
Coś już wiem

|
Wysłany: Czw 22 Sty, 2004 16:20
|
|
|
Nie widze problemu z alarmem. Wystarczy wstawic opoznienie na maksymalny zakres jaki ma TT powiedzmy 5 minut i juz zalaczasz alarm a po 5 min uzbraja sie blokada. Do tego czasu chodzi tylko syrena. Co do wiazki kabli - panowie to sa 3 albo 4 kable ktore trzeba wpiac za stacyjka i jeden do recznego. Banal i kazdy kto to zrobi bedzie juz wiedzial jak spiac nyse na krotko i odjechac. . Oj chyba takie info powinno byc w czesci klubowej. |
|
|
|
|
 |
Melchior
Coś już wiem

|
Wysłany: Czw 22 Sty, 2004 20:25
|
|
|
| Panowie, a co z Policją lub Strażą Miejską ? Wszak pozostawienie pojazdu z włączonym silnikiem jest w Polsce illegal. |
|
|
|
|
 |
|
|
Goran220V [Usunięty]
0 TurboCash
|
Wysłany: Pią 23 Sty, 2004 08:35
|
|
|
| 200sx napisał/a: | Nie widze problemu z alarmem. Wystarczy wstawic opoznienie na maksymalny zakres jaki ma TT powiedzmy 5 minut i juz zalaczasz alarm a po 5 min uzbraja sie blokada. Do tego czasu chodzi tylko syrena. Co do wiazki kabli - panowie to sa 3 albo 4 kable ktore trzeba wpiac za stacyjka i jeden do recznego. Banal i kazdy kto to zrobi bedzie juz wiedzial jak spiac nyse na krotko i odjechac. . Oj chyba takie info powinno byc w czesci klubowej. |
Thx, podpytam sie jeszcze kumpla, ktory mi montowal alarm jak on to widzi. |
|
|
|
|
 |
Anonymous [Usunięty]
0 TurboCash
|
Wysłany: Pią 23 Sty, 2004 08:39
|
|
|
| jarkowy napisał/a: |
Turbo Timera można zrobić samemu oto zdięcie (miałem coś takiego zrobić przez wakacje ale nie starczyło mi samo zaparcia) |
o , zrobiłbys? a jak by to wygladało cenowo?? |
|
|
|
|
 |
danilozia
Coś już wiem

|
Wysłany: Pon 09 Lut, 2004 20:33
|
|
|
cześć wam wszystkim (a jest was troche) co do tego problemu to może wam troche pomoge a mianowicie czy któregoś z was interesowało by coś fajniejszego niż tt za jakieś 120zł. Ja mam odpalanie z pilota z alarmem po pierwsze to fajny bajer a po drugie to niezłe rozwiązanie tak jak dla nas.A działa to w następujący sposób odpalamy sobie przed wyjściem powiedzmy z domu jak dojdziemy do samochodu to już chwile pochodzi i możemy ruszać bez czekania.Jak dojedziemy do celu możemy sobie wysiąść, zamknąć samochód i się oddalić a silnik zostawić uruchomiony. Pilot działa do 200m podobno. Jeżeli ktoś by się dobierał do auta a alarm to wyczuje to silnik zgasi.
I co wy na to Piszcie jak to widzicie
!!! POZDRAWIAM !!! |
|
|
|
|
 |
Anonymous [Usunięty]
0 TurboCash
|
Wysłany: Pon 09 Lut, 2004 20:48
|
|
|
| hm, nie zastanawiałem sie nad taką opcją , nawet ciekawie brzmi... |
|
|
|
|
 |
Stef [Usunięty]
0 TurboCash
|
Wysłany: Pon 09 Lut, 2004 20:54
|
|
|
| Bajer rzeczywiście niezły.....tylko nie wiem czy zawsze się sprawdzi, np. wtedy gdy zostawiamy pożądnie nagrzaną turbinę a uciekamy na dalej niż 200m |
|
|
|
|
 |
danilozia
Coś już wiem

|
Wysłany: Pon 09 Lut, 2004 21:18
|
|
|
| lepiej wrucić po chwili i wyłączyć niż czekać ale częściej chyba zostawiamy samochód pod nosem przynajmniej ja się staram wy pewnie też bo bywa rużnie |
|
|
|
|
 |
|
|
kubus
Stały gość

|
Wysłany: Sro 21 Lip, 2004 11:25
|
|
|
pogoda strasznie lipna wiec sobie porzegladam forum.... i tak trafilem an ten temat... i mnie to zaintrygowalo lekko.... 120.. hm niezla sprawa bym rzekl..
wie ktos cos wiecej na ten temat ??
bu sam turbo timer 500 zk greedyego w sumie spoko sprawa przy okazji mierzy czasy do 100 km/h i na 400 m czy jak tam kto woli jakies inne......
ale to juz koszt prawie pieciokrotnie wiekszy .... |
|
|
|
|
 |
Goran220V [Usunięty]
0 TurboCash
|
Wysłany: Sro 21 Lip, 2004 13:36
|
|
|
Jest niezly przypal z wiazkami do tt (sprawdzane w InterCarsie naszym najdroższym . Do 200SX'a ni ma ale za to sa do 300ZX. Uwaga - wiazkka kosztuje prawie dwa razy tyle co tt - ponad 700 zeta Za to wiazka do Supry 76 zl. I jak tu nie powiedziec, ze jezdzimy elitą wsrod japonczykow (choc troche ta "elitarnosc" wali po kieszeni).
OT - slyszalem taka historie o Dobrowolskim z InterCarsa, ktory jak pewnie wiekszosc sie orientuje zrobil ta Supre Kameleona w JSS. Przedtem jezdzil Nissanem. Na pytanie dlaczego zmienil bo Nissana bardzo chwalil byla krotka pilka - kazdy dodatkowy kucyk wycisniety z Nissana to parensacie kucy wiecej wycisnietych z Supry za miejsze pieniadze. Kropka |
|
|
|
|
 |
kubus
Stały gość

|
Wysłany: Sro 21 Lip, 2004 14:33
|
|
|
no to ja tu czegos nie kumam co to za rozbieznosc przebicie dziesieciokrotne......
nie rozumiem niby jak to dlaczego przeciez to niby tylko kilka kabli plus minus reczny i cos tam ... no chyba ze jest to jakos mega skomplikowane ale nie wydaje mi sie....
to w takim razie co, koszt turbo timera wyjdzie 1200 zl... gdczie cena kabli jest wieksza od ceny przedmiotu i to jeszcze o tyle wieksza ???
to jakas paranoja.
taki maly OT.
dostalem ze tak powiem w prezencie zegary cisnienie i temp. oleju dokladnie takie jak ma DrRedDevil i chce je sobie podlaczyc ... ale oczywiscie w naszych wspanialych warsztatach krzycza 150 zl podlaczenia jednego zegara no przeciez to jest jaka wielka porazka totalna bzduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuura.
ja zadnym mechanikiem nie jestem ale jak dostane dokladna instrukcje to sobie poradze... niestety takiej nie daja razem z zegarami.
i tu sie kolejne pytanie pojawia, czy te czujniki a raczej gwinty ktora sa seryjnie w zestawie pasuja do nissana ?? tzn wydaje mi sie ze na 99% nie wiec jak sobie z tym fantem poradzic ??
i z tego co widzialem to zadnego wezyka od cisnienia oleju do kabiny nie trzeba ciagnac.... |
|
|
|
|
 |
|
|